Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Технології - Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI запускають незвичайний космічний експеримент, відправляючи до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке. Цей проєкт, відомий як DASSAI MOON Project, має на меті вивчити можливість виробництва саке у умовах низької гравітації, схожої на гравітацію на Місяці. Для цього використовуватимуть рис з Землі та воду з місячного льоду. Установка має імітувати умови на Місяці та дозволить вивчити процес бродіння саке у космосі. Після двотижневого експерименту частину отриманої маси заморозять і привезуть на Землю, де її перетворять на саке. Планують продати унікальний зразок “DASSAI MOON – Made in Space” за $720 тисяч, а кошти використати на розвиток космічних програм Японії. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів у космосі, що є важливим для майбутніх космічних місій та створення постійних баз на Місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *