Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що раціон з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на мозок лише за кілька днів. Дослідники виявили, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Пам’ять починає працювати гірше вже на четвертий день такого харчування. Однак відновлення рівня глюкози у мозку може нормалізувати роботу цих клітин і покращити пам’ять. Дослідники також виявили, що періодичне голодування після такого харчування може знизити активність цих клітин та покращити когнітивні функції. Ці відкриття можуть допомогти розробити нові методи профілактики деменції та хвороб Альцгеймера, які пов’язані з ожирінням та порушеннями обміну речовин.
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження
