У Британії для приготування англійської вівсянки використовують якісні зерна та чисту воду. Відварюють у каструлі з товстим дном, додаючи сіль, і варять 20-30 хвилин. Подають з молоком або вершками. Вівсянка містить багато корисних речовин, таких як клітковина, залізо та магній. Вона допомагає схуднути, знижує рівень поганого холестерину, контролює рівень цукру в крові, підтримує здоров’я кишківника та серця. Регулярне вживання вівсянки сприяє довголіттю та може запобігти захворюванням. Однак, важливо не забувати про можливі небажані ефекти, такі як збільшення ваги чи токсичність пестицидів. Деякі експерти рекомендують вживати вівсянку з обережністю через її вміст фітинової кислоти та калорійність.
Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка
