Китайські науковці розробили нову технологію, яка дозволяє перетворювати вуглекислий газ на різні корисні речовини, зокрема цукор, фруктозу, глюкозу та інші органічні речовини. Цей процес допомагає зменшити викиди парникових газів і може вирішити проблему продовольчої безпеки. Науковці з Тяньцзіньського інституту промислової біотехнології змогли знайти простий і ефективний спосіб отримання складних вуглеводів з вуглекислого газу, що раніше вважалося складним завданням. Ця технологія може стати важливим кроком у забезпеченні продовольства в Китаї і допоможе зменшити негативний вплив сільського господарства на навколишнє середовище. Наразі технологія успішно пройшла лабораторні тести, і вчені планують її впровадження на комерційному рівні.
Китайські вчені навчилися перетворювати вуглекислий газ на цукор
