Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і виявила, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Дослідження показало, що навіть невелике споживання цього виду продуктів пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Вчені досліджували зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв та трансжирів і ризиком серйозних хронічних хвороб. Виявилося, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки для здоров’я. Навіть невелике споживання обробленого м’яса щодня може підвищити ризик розвитку діабету та раку. Учені закликають обмежити споживання таких продуктів і наголошують на важливості цього дослідження для громадського здоров’я і формування дієтичних рекомендацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *