Запаси какао в Лондоні та Нью-Йорку впали до історичного мінімуму, що призвело до загострення кризи на ринку шоколаду. Це стало наслідком декількох років поганих врожаїв, через що трейдери та компанії, які виробляють шоколад, почали масово скуповувати навіть низькоякісне какао. Це призвело до зростання цін на шоколад у США на 20%. Запаси какао на лондонській біржі скоротилися з понад 100 000 тонн до 21 000 тонн. Ціни на какао за останні два роки потроїлися, досягнувши максимуму за 50 років, що змусило виробників зменшити розміри плиток, змінити рецептуру та шукати способи зменшити витрати. Компанія Hershey навіть звернулася до регулятора деривативів США з проханням дозволити їй закупити 90 000 тонн какао через біржу Нью-Йорка – у дев’ять разів більше за встановлений ліміт.
У світі рекордно знизились запаси какао-бобів
